top of page
  • Writer's pictureIzaugt Mīlestībā

Lai mazulim ziemā ratos silti!

Lai gan šogad oktobris ir siltāks kā ierasts, arī aukstums noteikti iestāsies. Un pašiem mazākajiem pastaigām ratos un ragaviņās neiztikt bez silta guļammaisa. Šoreiz par skandināvu zīmola VOKSI produktiem, kas veidoti bērniem no dzimšanas līdz pat piecu gadu vecumam (125 cm).

Kvalitatīvi izejmateriāli

Guļammaiss ir nozīmīgs pirkums, nereti arī pietiekami dārgs, lai tā priekšrocības izpētītu pietiekami rūpīgi. Un, protams, - materiāls ir pirmais ar aci un tausti novērtējamais kritērijs, kam pievērst uzmanību. No ārpuses tam jāsargā no mitruma, bet iekšupsē – jārūpējas par labu termoregulāciju. Īpaši, ja izvēlamies guļammaisu nesen dzimušam mazulim.

Bērniņš pirmajā dzīves mēnesī ir termolabils – tas nozīmē, ka termoregulācija mazulim ir nestabila, viņš ātri var pārkarst vai atdzist. Šis ir ļoti būtisks aspekts, kam jāpievērš uzmanība.

Vilna uztur komfortablu temperatūru, savāc mitrumu, ja bērns sasvīst, ir labas gaisa caurlaidības un ventilācijas īpašības. Vilnai piemīt dabiska siltuma īpašības. Dūnas un spalvas ļauj produktam būt vieglam, gaisīgam, formā apjomīgam. Dūnas ir siltumizolējošas, mitrumu transportējošas (jeb savācošas), un svarīgākais – rūpējas par gaisa caurlaidību, tāpēc gādās lai bērnam ir silti un reizē lai tas nebūtu pārkarsis. Tāpat vērtīgi zināt, ka materiali, kas ir apstrādāti ar “Bionic-Finish Eco”, būs mitrumu atgrūdoši, bet ar ekoloģisku materiālu.


Tomēr liela nozīme ir ne tikai tam, kādi materiāli ir izmantoti, bet arī tam, kā tie savā starpā ir savietoti. “Voksi” maisos vilna ir muguras daļā, jo tā sagalabā savas īpašības, kad uz tās virsū ir svars (guļ bērns), bet dūnas un spalvas rūpējas par siltumu virspusē. Tāpat “Voksi” guļammaisu materiāli ir šūti zigzagā, lai pildījums nesakrīt uz leju, lai neveidojas nelīdzenumi no materiāla sablīvēšanās.

Dūnas un spalvas to īpašību dēļ ir viegli lietot dažādu izmēru ratos, jo viegli ievietot, pamainīt to formu. Un tieši ar dūnām un spalvām ir pildīti “Voksi” guļammaisi. Dažiem “Voksi” guļammaisiem muguras daļā ir arī vilna. Kas ir būtiski – atbildīgi iegūta vilna, ko apstiprina sertifikāts.

“Oeko-Tex” sertifikāts

Šī kvalitātes zīme ir neatkarīgu institūtu pasaules asociācija, kuras mērķis ir sekot līdzi produktu drošībai un ilgtspējīgam ražošanas procesam tekstila industrijā. Šajā sertifikācijā pārbauda ne tikai aizliegto vielu klātbūtni, bet arī vielas, kuru klātbūtne pagaidām vēl netiek regulēta ar likumu.

Nosakot prasības uz 1. klases izstrādājumiem (jaundzimušajiem un mazuļiem), produktos daudz stingrāk tiek pārbaudītas vairākas bīstamās vielas, kā arī testēts, lai tekstila izstrādājums būtu pilnībā drošs, arī nonākot mazuļa mutē.

Tekstila izstrādājumiem ar “Oeko-Tex” sertifikātu sastāvā nav bīstamo un kaitīgo vielu, audumu krāsošanā nav izmantotas krāsvielas, kā arī ražošanas procesā tiek izmantotas ilgtspējības principiem atbilstošas tehnoloģijas, kas taupa ūdeni un enerģiju. Un arī “Voksi” guļammaisiem šāds sertifikāts ir!

Produkta funkcionalitāte

“Voksi Urban” un “City” modeļiem komplektā nāk līdzi pagarinājuma daļa. Divi guļammaisi vienā - kad no pirmās daļas bērniņš izaug, pievinojam otro daļu!

“Voksi” guļammaisiem ir atverama kāju daļa. Bērnu, kurš staigā, var iesēdināt ratos un aizvērt guļammaisu tā, lai mazulis ir siltumā, arī apavus nenovelkot. Bet “Voksi City” maiss ir pilnībā atverams un izklājams, un var kalpot kā sega – atkarībā no laika apstākļiem un nepieciešamības situācijā. “Voksi Urban” maisam ir pilnībā noņemamam priekšējā daļa. Dzīvē tas izskatās tā, ka mazuli, ja nepieciešams, silda tikai guļammaisa muguriņa.

Dažādās “Voksi” guļammaisu rāvējslēdžu atvēršanas iespējas vecākiem ļauj brīvi kontolēt sava bērna komfortu, izvairoties no pārkaršanas, jo maisam ir vairākas ventilācijas iespējas.

Lielie “Voksi” guļammaisi (izņemot to, kas speciāli veidots autokrēsliņam) der kulbiņās, ratos, ragavās, velopiekabēs un pēc tam gulēšanai teltī vasaras kempingos (gluži kā pieaugušajiem).


Drošība, drošība, drošība!


Visiem “Voksi” guļammaisiem ir cieši aizvelkama galvas daļa, veidojot tādu kā “kapuci”, kas arī aukstā laikā pildīs siltas cepures funkciju.

Nekādu lieku detaļu – striķu vai elementu, ar ko bērns izpētes procesā varētu aizrīties. Vecāku ērtībai visos guļammaisos ir iestrādāta atsevišķa kabatiņa, kur piestiprināt māneklīšu turētājus.

“Voksi” guļammaisu ārpuse ir veidota no poliestera materiāla. Šāda izvēle nav tikai tāpēc, ka poliesters ir viegli pārstrādājams, viegli kopjams, bet arī izturīgs materiāls.


Ļoti vērtīgi, ja guļammaiss veidots tā, lai vecākiem būt viegli lietot atveres maisā piecu punktu drošības jostām. “Voksi” to piedāvā visiem saviem guļammaisiem, tāpat šie produkti der visu zīmolu bērnu ratos. Turklāt “Voksi” maisiem ir iestrādāts pretslīdes materiāls, lai guļammaiss ratos neslīdētu.


***

Materiāls tapis sadarbībā ar "Izaugt Mīlestībā" draugiem "BeSafe"!

Recent Posts

See All
bottom of page